Krem paprykowy.

Ocena:

4.47 (187)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Warzywa umyć i pokroić,cebule zeszklić na oliwie,dodać papryki,zalać bulionem.Gotować,zmiksować.

Składniki:

  • 6 czerwonych papryk,
  • 5 kromek chleba tostowego,
  • 1 cebula,
  • 1 l. bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki oliwy,
  • bazylia,
  • cukier,
  • sól,
  • 2 małe papryczki piri-piri-jeśli się lubi zupę na ostro.

Krem paprykowy. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Papryki umyć,pozbawić pestek,ogonków i pokroić.Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na rozgrzan-
  • -ej oliwie.Można też dodać posiekane małe ostre papryczki,aby wyostrzyć smak wedle gustu.
  • 2.Dodać paprykę, zalać bulionem i gotować z 15 min.a potem zmiksować zupę i ponownie zagotować.
  • 3.Przyprawić solą i odrobiną cukru,a chleb pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie.
  • 4.Zupę-krem podawać z grzankami i listkami bazylii.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne