Krem paprykowy.

Warzywa umyć i pokroić,cebule zeszklić na oliwie,dodać papryki,zalać bulionem.Gotować,zmiksować.

dodany przez: jan

zupy bulion krem grzanki

Czas przygotowania:
60min.
Kalorie:
280 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 187 głosów)

Składniki:

  • 6 czerwonych papryk,
  • 5 kromek chleba tostowego,
  • 1 cebula,
  • 1 l. bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki oliwy,
  • bazylia,
  • cukier,
  • sól,
  • 2 małe papryczki piri-piri-jeśli się lubi zupę na ostro.

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Krem paprykowy. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Papryki umyć,pozbawić pestek,ogonków i pokroić.Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na rozgrzan-
  • -ej oliwie.Można też dodać posiekane małe ostre papryczki,aby wyostrzyć smak wedle gustu.
  • 2.Dodać paprykę, zalać bulionem i gotować z 15 min.a potem zmiksować zupę i ponownie zagotować.
  • 3.Przyprawić solą i odrobiną cukru,a chleb pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie.
  • 4.Zupę-krem podawać z grzankami i listkami bazylii.

Kalorie: 280

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: