ciekawe połączenie, najsmaczniejsze z sosem pomidorowym
Składniki:
500 g mieszanego mięsa mielonego
średnia główka kapusty pekińskiej
duża cebula
szklanka bułki tartej/kaszy manny
posiekany koperek, szczypiorek, natka, bazylia - ok szklanki
2 jajka
maggi
olej
przyprawy: pieprz, sól, ostra papryka, majeranek
bułka tarta i olej do smażenia
Kotlety z kapustą pekińską - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
kapustę drobno siekamy lub szatkujemy i podsmażam z cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Zimne mieszamy z mięsem, jajkami, bułką, zieleniną, przyprawami. Formujemy kotlety (10) i obtaczamy w bułce i smazymy na rumiano z obu stron. Kotlety wkładamy do formy do pieczenia i zakrywamy folią. Wstawiamy na 40-50 min do piekarnika na 200 st.