kotlety z kapustą pekińską

ciekawe połączenie, najsmaczniejsze z sosem pomidorowym

dodany przez: diankus

kotlety kotlety mielone dania mięsne

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 191 głosów)

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • duża cebula
  • szklanka bułki tartej/kaszy manny
  • posiekany koperek, szczypiorek, natka, bazylia - ok szklanki
  • 2 jajka
  • maggi
  • olej
  • przyprawy: pieprz, sól, ostra papryka, majeranek
  • bułka tarta i olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kotlety z kapustą pekińską - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • kapustę drobno siekamy lub szatkujemy i podsmażam z cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Zimne mieszamy z mięsem, jajkami, bułką, zieleniną, przyprawami. Formujemy kotlety (10) i obtaczamy w bułce i smazymy na rumiano z obu stron. Kotlety wkładamy do formy do pieczenia i zakrywamy folią. Wstawiamy na 40-50 min do piekarnika na 200 st.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy