Kotlety z kalafiora

Dla miłośników warzyw

kotlety

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 159 głosów)

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 1 jajo
  • 1 średnia cebula
  • bułka tarta (co najmniej szklanka)
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 50 min.
Kotlety z kalafiora
Smaczne kotlety

Alex_M

Kotlety z kalafiora