KOTLETY Z JAJEK

Tani,szybki sposób na obiad,dzieciaki lubią takie kotleciki,my dorośli również

Dodany przez:

KOTLETY Z JAJEK

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

Składniki

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 1 jajko surowe
  • sól,pieprz do smaku
  • papryka słodka proszkowana-pól łyzeczki
  • bułka tarta-4 łyżki
  • do panierowania:bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Jajka gotowane mielimy wmaszynce do mięsa,można też przetrzeć przez sitko.Dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jeczmienną.Doprawiamy papryka,solą pieprzem,wbijamy 1 jajko,dodajemy bułkę tartą ,wszystko dokładnie mieszamy,formujemy kotleciki,panierujemy w bułce tartej.Smazymy an rozgrzanym oleju an rumiano z obu stron
jajka obiad kasza kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze