KOTLETY Z JAJEK

Tani,szybki sposób na obiad,dzieciaki lubią takie kotleciki,my dorośli również

kotlety

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 150 głosów)

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 1 jajko surowe
  • sól,pieprz do smaku
  • papryka słodka proszkowana-pól łyzeczki
  • bułka tarta-4 łyżki
  • do panierowania:bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jajka gotowane mielimy wmaszynce do mięsa,można też przetrzeć przez sitko.Dodajemy ugotowaną na sypko kaszę jeczmienną.Doprawiamy papryka,solą pieprzem,wbijamy 1 jajko,dodajemy bułkę tartą ,wszystko dokładnie mieszamy,formujemy kotleciki,panierujemy w bułce tartej.Smazymy an rozgrzanym oleju an rumiano z obu stron

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy