Kotlety (z fileta) w panierce kukurydzianej

Chrupiące kotlety z fileta

Dodany przez:

Kotlety (z fileta) w panierce kukurydzianej

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
100 kcal
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • • Płatki kukurydziane
  • • Filet z kurczaka
  • • Przyprawa do kurczaka, lub kucharek
  • • 2 jajka
  • • Olej

Przygotowanie

  1. Fileta myjemy i kroimy, rozbijamy na kotlety. Następnie obtaczamy w przyprawie do kurczaka. Fileta moczymy w rozbitym jajku i następnie w płatkach kukurydzianych (uprzednio mocno rozgniecionych). Najlepsze płatki to zwykłe kukurydziane dostępne w każdym sklepie, jak najmniej słodkie. Smażymy na rozgrzanym ogniu.
  2. Idealnie nadają się z ryżem, ziemniakami puree.
obiad kolacja filet płatki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze