Kotlety Wieprzowe z Rozmarynem i Szałwią

Kotlet wieprzowy musi być smażony powoli i z miłością - te są smażone na dużej ilości masła z liścmi szałwii, rozmarynem i czosnkiem.

Dodany przez:

Szybka propozycja na obiad - kotlety schabowe z szałwią. Pyszne schabowe !

Mięsne

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 kotlety wieprzowe z kością (około 2cm. grube)
  • tłuszcz do smażenia (masło klarowane / 50 g.)
  • tłuszcz do smażenia (masło / 50 g.)
  • 4 ząbki czosnku (przekroić wzdłuż na pół)
  • garść liści szałwii (świeże)
  • 2 gałązki rozmarynu (świeży)
  • przyprawy: sól / pieprz
  • MARYNATA
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • przyprawy: sól / pieprz

Przygotowanie

  1. ► MARYNATA : wymieszać miód z musztardą. Tą mieszanką wysmarować kotlety o temperaturze pokojowej i doprawić pieprzem i solą.
  2. ► Na patelni na rozgrzanym klarowanym maśle (50 g.), smażyć kotlety po 3 minuty z jednej i drugiej strony. Zresetować ciepło, dodać drugą połowę masła (normalne), liście szałwii, gałąski rozmarynu, czosnek i smażyć przez kolejne 5 minut. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 13 minut w 150C / Termoobieg /. do konca.
polędwiczki czosnek pomidory mozzarella sos sojowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy