Kotlety serowe z pesto

Przygotowanie: 40 minut Oczekiwanie: 1 godzina Porcja: 600 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Kotlety serowe z pesto

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
600 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 40 dag tofu
  • marchewka
  • cebula
  • 10 dag startego żółtego sera, np. ementalera
  • 2 jajka
  • pęczek oregano
  • pęczek natki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki orzeszków piniowych
  • 7 dag startego parmezanu
  • 7 łyżek oliwy
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pesto: oregano umyć. Czosnek obrać. Oregano, czosnek, orzeszki piniowe, oliwę i parmezan zmiksować, przyprawić. Schłodzić.
  2. Kotlety: tofu pokroić na kawałki. Natkę posiekać. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę umyć, obrać, pokroić w małą kostkę.
  3. Tofu, natkę, marchewkę i cebulę zmiksować. Dodać jajka i żółty ser, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić na godzinę do lodówki.
  4. Z masy uformować niezbyt grube placki. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Osączyć na papierze kuchennym. Podawać z pesto.
obiad wegetariańska pesto żółty ser kotlety wegetariańskie kotlety bez mięsa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze