Kotlety serowe z pesto

Przygotowanie: 40 minut Oczekiwanie: 1 godzina Porcja: 600 kcal Składniki na 4 porcje

pesto

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
600 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 178 głosów)

Składniki:

  • 40 dag tofu
  • marchewka
  • cebula
  • 10 dag startego żółtego sera, np. ementalera
  • 2 jajka
  • pęczek oregano
  • pęczek natki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki orzeszków piniowych
  • 7 dag startego parmezanu
  • 7 łyżek oliwy
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pesto: oregano umyć. Czosnek obrać. Oregano, czosnek, orzeszki piniowe, oliwę i parmezan zmiksować, przyprawić. Schłodzić.
  • Kotlety: tofu pokroić na kawałki. Natkę posiekać. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę umyć, obrać, pokroić w małą kostkę.
  • Tofu, natkę, marchewkę i cebulę zmiksować. Dodać jajka i żółty ser, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić na godzinę do lodówki.
  • Z masy uformować niezbyt grube placki. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Osączyć na papierze kuchennym. Podawać z pesto.

Kalorie: 600

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy