Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami :

Jeszcze jedna wersja duszonych kotletów schabowych .

kotletydania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 194 głosów)

Składniki:

  • 4 duże kotlety schabowe bez kości
  • 8 pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 kostka mięsna Winiar
  • 1 szklanka wody
  • olej słonecznikowy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy