Kotlety schabowe

Kotlety schabowe to w moim domu tradycja. Muszą być dobrze rozbite, panierowane i wysmażone na złoto. Kotlety schabowe podaję z ziemniakami i ulubioną surówką na obiad.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg schabu bez kości
  • jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz czarny
  • sól
  • bułka tarta
  • olej

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na plastry. Każdy rozbić tłuczkiem, opłukać pod bieżącą wodą.
  2. Posolić.
  3. Jajko wymieszać z mlekiem i mąką. Posolić, dodać pieprz.
  4. Kotlety maczać w masie jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
  5. Kotlety schabowe smażyć na oleju. Gotowe wykładać na ręcznik wyłożony papierowym ręcznikiem.

Wskazówki

Zobacz też: jak kupić dobre mięso i wędliny

mięso obiad jajko schab kotlety schabowe bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze