Kotlety ryżowe z tofu

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 500 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Kotlety ryżowe z tofu

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
500 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 12 dag ryżu
  • 15 dag tofu
  • 30 dag kalafiora
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 2 jajka
  • 3–4 łyżki sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 8 łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kalafior umyć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Dodać ryż i kalafior, zalać bulionem, gotować ok. 15 minut. Zdjąć z ognia. Zmiksować z tofu. Przyprawić do smaku, ostudzić.
  2. Dodać jajka, tartą bułkę i sos sojowy, wymieszać. Uformować 16 kotlecików, obtoczyć w sezamie. Usmażyć na reszcie oleju.
obiad kolacja wegetariańska ryż Tofu bezmięsne kotlety wegetariańskie kotlety ryżowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze