Kotlety rybne z papryką

Pyszne kolety rybne z papryką!

dodany przez: karita

kotlety ryba

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 164 głosów)


Składniki:

  • Ok. 1 kg fileta z ryby (np. tilapii)
  • Pęczek szczypiorku
  • 2 małe cebule
  • Pół świeżej czerwonej papryki
  • 2 kromki chleba
  • Pół szklanki mleka
  • 3-4 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżka lubczyku suszonego
  • 2 szczypty ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • Sól, pieprz
  • Olej/oliwa do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Fileta umyć i drobno pokroić. Umytą paprykę, szczypiorek i cebulę również drobno posiekać i połączyć z rybą. Kromki chleba namoczyć w mleku, odcisnąć dodać do pozostałych składników. Wsypać kaszę, siemię i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć jak kotlety mielone z obu stron. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej lub kiszonymi ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy