Kotlety prowansalskie

Bardzo smaczne kotlety z ziołami.

dodany przez: Anullka anullka

kotlety

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 204 głosów)

Składniki:

  • 60 dkg mięsa wieprzowego od szynki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • mąką do panierki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • masło roslinne do smażenia

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Posiłek:

Kotlety prowansalskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 6 plastrów.Lekko rozbić, posolić, posypać, pieprzem,opanierować w mące. Usmayć na złoty kolor, naobie strony.Obwinąć każdy plastrem żółtego sera, posypać ziołami prowansalskimi, zapiec w piecyku lub w mikrofali .Aż ser się zapiecze i rozleje.
  • Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy