Kotlety prowansalskie

Ocena:

4.45 (204)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Bardzo smaczne kotlety z ziołami.

Składniki:

  • 60 dkg mięsa wieprzowego od szynki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • mąką do panierki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • masło roslinne do smażenia

Kotlety prowansalskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 6 plastrów.Lekko rozbić, posolić, posypać, pieprzem,opanierować w mące. Usmayć na złoty kolor, naobie strony.Obwinąć każdy plastrem żółtego sera, posypać ziołami prowansalskimi, zapiec w piecyku lub w mikrofali .Aż ser się zapiecze i rozleje.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne