Kotlety mielone z nadzieniem

Pyszności niewielkim kosztem!!!!

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 188 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 czerstwa mała bułka
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 jajko
  • pieprz
  • sól
  • papryka
  • bułka tarta
  • olej

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • FARSZ:
  • Kaszę ugotować na sypko.
  • Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, dusić do miękkośi.
  • Pod koniec dodać ikaszę, przyprawy i koncentrat.
  • MIĘSO:
  • Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać czosnek, sól, pieprz.
  • Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie z dodatkiem odrobiny mleka.
  • Odsączyć i dodać do mięsa.
  • Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić jednolitą masę.
  • Tworzyć kule, rozplaszaczać.
  • Do środka nakładać farsz, zawijać formując zrazy.
  • Obtaczać w bułce tartej i pec na oleju.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy