Kotlety jajeczne z papryką

Idelane na piątkowy obiad

Dodany przez:

Kotlety jajeczne z papryką

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 5 jajek
  • 1/2 suchej bułki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1-2 łyżi posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 papryki czerwonek
  • 1 duża pieczarka
  • 1/2 małej cebulki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 4 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Jajka pokroić w kostkę, dodać do nich paprykę i pieczarkę starte na tarce o dużych oczkach, cebulkę pokrojoną w kostkę oraz natkę pietruszki. Wymieszać. Potem dodać bułkę ( wcześniej namoczoną w wodzie) odciśniętą z wody, bułkę tartą, surowe jajko oraz przyprawy. Wymieszać. Z masy uformować 6 kotlecików i obtoczyć je w bułce tartej. Kotleciki usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką
jajka obiad kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze