Kotlet z pieczarkami

Prosty i smaczny kotlet do obiadu.

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 190 głosów)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • mąka
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 15 dkg.sera żółtego
  • przyprawa typu vegeta,pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju,dodać drobno pokrojone pieczarki,smażyć.Pierś przekroić wzdłuż lekko ubić opanierować w mące,jajku i bułce tartej usmażyć z dwóch stron na złoty kolor.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć kotlety na nich pieczarki posypać z tartym na grubych oczkach serem żółtym.Zapiekać w rozgrzanym do 200*C piekarniku ok.6-7 min.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy