Kotlet z indyka z serem

Ocena:

4.48 (186)

  • 40 min.
  • dla 7 osób
Smaczny mięciutki kotlet z indyka:)

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • jajka
  • ser żółty w plastrach
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa
  • do drobiu
  • olej

Kotlet z indyka z serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pierś z indyka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w plastry,lekko rozbić.
  • Kotlety posypać przyprawą i pieprzem,obtoczyć w jajku i bułce tartej,usmażyć na złoty kolor.
  • odsączyć na ręczniku papierowym.
  • Ułożyć kotlety w naczyniu żaroodpornym,na każdy kotlet ułożyć plasterek żółtego sera,zapiec w 180 st C około 10 min,aż ser się roztopi.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne