Kotlet wiejski w cieście piwnym

Ocena:

4.57 (168)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Kotlet troszkę inaczej :) smaczny i sycący !

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • 10dag boczku
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera
  • 3 cebilki-szalotki
  • 1łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz,
  • olej
  • Ciasto:
  • 0,5 szklanki piwa
  • 0,5szkl mąki
  • 2 jajka

Kotlet wiejski w cieście piwnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przpyprawiamy solą pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15min do lodówki. Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczkiu i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły. CIASTO: mieszamy mąkę , piwo , jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanużamy w cieście z 2 stron, smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne