Kotlet po staropolsku

Pyszny i smaczny kotlet po staropolsku.

dania mięsnefilet

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 153 głosów)

Składniki:

  • kostka masła
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Filety z kurczaka siekamy lub mielimy.Mięso solimy.Nabieramy dłonią trochę mięsa i do środka wsypujemy odrobinę bułki tartej, wkładamy kawałeczek zimnego masła i formujemy z mięsa małe stożki (mają być długie i z obu stron zakończone w szpic).
  • Kotleciki panierujemy najpierw w mące, później w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.Można je panierować dwa razy, wtedy będą smaczniejsze.Na patelni mocno rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki po 3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy