Kotlet po staropolsku

Ocena:

4.55 (153)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Pyszny i smaczny kotlet po staropolsku.

Składniki:

  • kostka masła
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej
  • 2 jajka

Kotlet po staropolsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety z kurczaka siekamy lub mielimy.Mięso solimy.Nabieramy dłonią trochę mięsa i do środka wsypujemy odrobinę bułki tartej, wkładamy kawałeczek zimnego masła i formujemy z mięsa małe stożki (mają być długie i z obu stron zakończone w szpic).
  • Kotleciki panierujemy najpierw w mące, później w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.Można je panierować dwa razy, wtedy będą smaczniejsze.Na patelni mocno rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki po 3 minuty z każdej strony.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne