Kotlet mielony nadziewany Jajkiem

Super pomysl na mielone kotlety

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 187 głosów)

Składniki:

  • Przepis dla 4 osób
  • 5 jajek
  • ok 0,5 kg mięsa mielonego
  • ziemniaki
  • buraczki tarte
  • pietruszka
  • 2/3 ząbki czosnku
  • majeranek
  • bułka tarta
  • przyprawy pieprz, sól, papryka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mielone przyprawiamy, jajko surowe ,czosnek, pieprz sól , majeranek bułka tarta mieszamy . Zostawiamy trochę w tym czasie gotujemy 4 jajka na twardo, po schłodzeniu obieramy. Mielone dzielimy na 4 części, jedna część kładziemy np na foliowy woreczek układamy jak byłby to nasz kotlet schabowy i na środek sypiemy pietruszki, papryki , pieprzu i soli kładziemy jajko i zawijamy w mięsie mielonym. Tak postępujemy z resztą jajek i mięsa. na samym końcu obtaczamy w bułce tartej i na patelnie. Dlaczego w środek dodatkowo kładziemy sól , pieprz itd bo wiadomo samo jajko nie ma wyrazistego smaku. Wspaniałym dodatkiem jest gotowana na parze marchewka z fasolka.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy