Kotleciki z pęczaku

Ocena:

4.43 (175)

  • 25 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: 30 minut
Porcja: 440 kcal
Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • 45 dag pęczaku
  • cebula
  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • 2–3 łyżki jogurtu naturalnego
  • jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • łyżka masła
  • łyżka posiekanej bazylii
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Kotleciki z pęczaku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę dobrze opłukać, wsypać na osolony wrzątek i gotować do miękkości, około 30 minut.
  • Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Szpinak rozmrozić, odparować. Dodać jogurt, cebulę, jajko,
  • bazylię, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Połączyć z kaszą.
  • Z masy formować kulki, dokładnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor, około 5 minut.

Porady

Zobacz też: Sałatka z pęczakiem, morelami, granatem i orzeszkami pinii

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne