Kotleciki z kalarepy

Kotleciki są idealne na obiad w upalny dzień. Nie zniechęcajcie się tą kombinacją! Warto spróbować!

kotlety

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 170 głosów)

Składniki:

  • 4 plastry kalarepy (grubość ok. 1cm)
  • 2 plasterki sera salami lub śmietankowego (dość grube)
  • 1 jajko + odrobina mleka
  • bułka tarta, mąka
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • www.asik20.blogspot.com
  • W średnim garnku zagotować wodę wraz z solą. Do wrzątku włożyć plastry kalarepy i gotować je około 7-10 minut. Gdy będą już miękkie (nie za miękkie, bo się rozpadną!) należy przelać je zimną wodą i ostudzić. Po ostudzeniu, kalarepę posolić i popieprzyć. Na kalarepie kładziemy plaster sera i przykrywamy go znowu kalarepą. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku z mlekiem, mące i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 40 min.
ZUPA KREM Z KALAREPY

Uwielbiam!!!

Endzi

Zupa krem z kalarepy