Kotleciki z buraków - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Umieścić buraki w garnku z zimną, posoloną wodzą tak, aby tylko przykrywała buraki. Doprowadzić do wrzenia i gotować aż będą miękkie. Równocześnie gotować do miękkości ziemniaki i seler. Gdy wszystkie warzywa są ugotowane obrać i ugnieść razem ziemniaki i buraki, wymieszać z selerem. W dużym naczyniu ubić jajka i wymieszać je z okruchami pieczywa. Odłożyć, aż okruchy nasiąkną i zmiękną, następnie dodać warzywa, dobrze wymieszać, doprawiając solą i pieprzem. Z masy formować płaskie kotleciki. Rozgrzać masło lub olej na patelni. Smażyć kotleciki z obu stron do zrumienienia. - Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http:grumko.blox.pl
Komentarze