Kotleciki mielona nadziewane szpinakiem

Bardzo smaczne kotleciki Dzieci je uwielbiają

kotlety

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 161 głosów)

Składniki:

  • 80 dag łopatki wieprzowej
  • 1 bułka
  • 3 ząbk czosnku
  • 1 łyzkeczka oregano
  • 1 łyzeczka papryki łsodkiej
  • bułka tarta
  • mąka
  • 1 jajo
  • 50 dag szpinak
  • gałka muszkatałowa
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do mięska mielonego dodaje namoczona odcisnietą bułeczkę, 1 jajo, oregano i słodka paprykę i 2 starte ząbki czosnku. Łącze ze sobą skladniki, doprawiam sola i pieprzem. Zblanszowany ( ja robiłam troszke dłużej niż normalne blanszowanie) około 3 minut szpinak odcedzam i kroję dośc grubo. Doprawiam szpinak solą, czosnkiem i gałka muszkatałową. Formując kotlety mielone dodaję do srodka około 1 łyzki szpinaku. Obtaczam w mące i bułce tartej
  • Tak jak tradycyjne mielone )Smaże na oleju. Potem duszę pod przykryciem wszytkie usmazone kotlety około5-8 minut, aby doszły.
  • Generalnie jak usmażę, wkładam wszytskie na patelnię, zakrywam i tak na malutkim ogniu 3 minuty i zostawiam na gorącej płycie...5 minut..
  • Bardzo smaczne
  • Polecam!!!
  • Nawt mój mąż co nie lubi szpinaku zajadał sie nimi :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy