Kotleciki jajeczne

Przepis prosty, szybki do wykonania i tani :)

kotlety

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 190 głosów)

Składniki:

  • 6 jajek
  • bułka tarta (1/2 szklanki do masy + niewielka ilość do panierowania)
  • garść siekanej zieleniny (szczypiorek, koperek,pietruszka)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 5 jajek ugotować na twardo. Ostudzić w garnuszku z zimną wodą, obrać ze skorupek i pokroić w drobniutką kosteczkę. Wrzucić do głębokiej miski. Dodać drobno posiekaną zieleninę. Wsypać 1/2 szklanki bułki tartej. Dodać 2 łyżki majonezu i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać. Wbić 1 surowe jajko i znów wymieszać. Uformować niewielkie kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, na małym ogniu (Inaczej tłuszcz będzie "pryskać"). Można podawać z pieczywem lub ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy