Kotleciki drobiowe siekane

Szybkie kotleciki

dania mięsnefilet

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 179 głosów)

Składniki:

  • 1\2 kg filetów z kurczaka
  • 250g pieczarek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 150g startego żółtego sera
  • vegeta do smaku
  • 2-3 jajka
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1.Jajka mieszamy z majonezem ,serem żółtym,mąką,posiekaną natką i vegetą.
  • 2.Oczyszczone pieczarki scieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na masle ,aż woda odparuje.
  • 3.Mięso kroimy w drobną kostkę .Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok.2 godzin wstawiamy do lodówki .
  • 4.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę mięsno-jajeczno -pieczarkową i smażymy nieduże kotleciki .Podajemy od razu po usmażeniu ,z makaronem lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy