Kostka sojowa z warzywami

Odmiana monotonnej wersji singlowej kostki sojowej.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 100g kostki sojowej,
  • duza mloda bezpestkowa cukinia,
  • cebula,
  • 3 mlode nieduze marchewki,
  • 2 lodygi selera naciowego,
  • duza czerwona swieza papryka,
  • 2-3 zabki czosnku,
  • 3 lyzki przecieru pomidorowego,
  • 4 lyzki oliwy z oliwek,
  • 2 lyzki sosu sojowego,
  • lyzka cukru,
  • lyzeczka papryki slodkiej w proszku,
  • lyzka vegety,
  • sól, pieprz, maggie,
  • szczypta chilli,
  • czosnek granulowany,
  • oregano,
  • natka pietruszki do przybrania.

Przygotowanie

  1. Warzywa umyc i obrac. Marchew zetrzec na tarce o dosc grubych oczkach. Cukinie, cebule i papryke pokroic w kosteczke, selera w cienkie paski, czosnek przecisnac przez praske. Kostke sojowa ugotowac w wodzie z vegeta, wedlug instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzac oliwe, wrzucic warzywa poza czosnkiem, przyprawic. Smazyc czesto mieszajac, na dosc duzym ogniu, do miekkosci warzyw - ok 25 minut. Gdy warzywa beda miekkie, dodac przecier pomidorowy, czosnek i ugotowana kostke sojowa, podsmazyc kilka minut, doprawic do smaku. Porcje na talerzu udekorowac pietruszka. Podawac na goraco.
warzywa cukinia marchew kostka sojowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy