Koreczki śledziowe.

Śledziowa przekąska

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 143 głosów)

Składniki:

  • płaty śledziowe z zalewy octowej 6 płatów
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • cebula 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • papryka konserwowa
  • ogórki konserwowe
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Płaty śledziowe osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w paski. Cebulę i jabłko obrać, drobno pokroić. Kukurydze osączyć z zalewy. Na każdy płat śledzia położyć pasek papryki i ogórka. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Jabłka , kukurydzę i cebulę połączyć dodać majonez, doprawić do smaku. Pod każdy koreczek położyć łyżkę sałatki. Ułożyć śledzie, dowolnie udekorować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy