Koreczki śledziowe.

Śledziowa przekąska

Dodany przez:

Koreczki śledziowe.

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • płaty śledziowe z zalewy octowej 6 płatów
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • cebula 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • papryka konserwowa
  • ogórki konserwowe
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w paski. Cebulę i jabłko obrać, drobno pokroić. Kukurydze osączyć z zalewy. Na każdy płat śledzia położyć pasek papryki i ogórka. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Jabłka , kukurydzę i cebulę połączyć dodać majonez, doprawić do smaku. Pod każdy koreczek położyć łyżkę sałatki. Ułożyć śledzie, dowolnie udekorować.
ryby przekąska kolacja jabłka cebula śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze