KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

Koperkową robię od dawna,dziś szlachetniłam ją dodatkiem pora i puplecików

dodany przez: majka190382 majka190382

zupy zupa koperkowa dania mięsne

Czas przygotowania:
45min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 175 głosów)

Składniki:

  • Na 4 osoby:
  • 30 dag mięsa mielonego(wychodzi ok.12 pulpecików)
  • bułka tarta-do pulpecików
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki,selera
  • 1 por(biala i zielona czesc)
  • 1/4 selera
  • garśc mrożonego albo świeżego koperku
  • śmietana 18 % do zabielenia
  • sól,pieprz,vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Koperkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnuszka wrzucamy pokrojone na kawałeczki ziemniaki,potarkowaną na duzych oczkach marchewkę.Dorzucamy seler,pietruszkę,pora związaną nitką zieleniną(łatwiej usunąc ją z zupy)Wszystko gotujemy do miękkości ziemniaków.Wyciagamy zieleninę-natki i por.Mięso mielone doprawiamy sola,pieprzem,dodajemy bułkę tartą.Formujemy małe kuleczki.Dodajemy do zupy,dorzucamy rownież garśc drobno posiekanego koperku.Gotujemy ok.10 minut.Ok.5 łyżek śmietany rozrabiamy z ciepła zupą,mieszamy w garnuszku.Wyłaczamy.Nalewamy do talerzy,dekorujemy wg uznania
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy