KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

Ocena:

4.43 (175)

  • 45 min.
  • dla 5 osób
Koperkową robię od dawna,dziś szlachetniłam ją dodatkiem pora i puplecików

Składniki:

  • Na 4 osoby:
  • 30 dag mięsa mielonego(wychodzi ok.12 pulpecików)
  • bułka tarta-do pulpecików
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki,selera
  • 1 por(biala i zielona czesc)
  • 1/4 selera
  • garśc mrożonego albo świeżego koperku
  • śmietana 18 % do zabielenia
  • sól,pieprz,vegeta do smaku

Koperkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnuszka wrzucamy pokrojone na kawałeczki ziemniaki,potarkowaną na duzych oczkach marchewkę.Dorzucamy seler,pietruszkę,pora związaną nitką zieleniną(łatwiej usunąc ją z zupy)Wszystko gotujemy do miękkości ziemniaków.Wyciagamy zieleninę-natki i por.Mięso mielone doprawiamy sola,pieprzem,dodajemy bułkę tartą.Formujemy małe kuleczki.Dodajemy do zupy,dorzucamy rownież garśc drobno posiekanego koperku.Gotujemy ok.10 minut.Ok.5 łyżek śmietany rozrabiamy z ciepła zupą,mieszamy w garnuszku.Wyłaczamy.Nalewamy do talerzy,dekorujemy wg uznania
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne