Konfitura z zielonych pomidorów

świetny przepis, zaskakujący efekt...

Przetwory

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.53 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 kg pomidorów zielonych
  • 1 kg cukru
  • 1 szkl wody
  • 2 łyżki spirytusu
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pomidory umyć w wodzie z solą.
  • Przekroić, usunąć środki z pestkami.
  • zalać na 12 godzin spirytusem.
  • Następnie zagotować wodę z cukrem, wrzucić pomidory, gotować.
  • Odstawić na 12 godzin.
  • Potem wszystko gotować razem aż do rozgotowania.
  • Włożyć w słoiki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy