Konfitura jabłkowa z cynamonem

Konfitura w sam raz na zimowe wieczory

dodany przez: Margaro margaro

przetwory

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 214 głosów)

Składniki:

  • 2kg jabłek (jakie kto lubi)
  • cukier
  • cynamon
  • 0,5 szklanki wody

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Konfitura jabłkowa z cynamonem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, co jakis czas mieszamy. Gdy jabłka zaczną się gotować dodajemy cukru w takiej ilości, żeby nam smakowało. Dodajemy szczyptę cynamonu i całość mieszamy gotując ok 20 minut.
  • Konfiturę przekładamy do wcześniej wyparzonych słoików, które następnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem aż do momentu całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: