Kompot z suszonych śliwek
Kompot z suszonych śliwek - Przepis na Kompot z suszonych śliwekKompot z suszonych śliwek
Składniki:
- składniki
- •20 dag suszonych śliwek (polskich wędzonych)
- •po 10 dag suszonych moreli, jabłek i fig
- •5 dag suszonych gruszek
- •pomarańcza
- •cytryna
- •kawałek kory cynamonu
- •5 goździków
- •miód
Kroki wykonania:
- przygotowanie
- Suszone owoce opłukać, osączyć i zalać przegotowaną wodą. Odstawić na 3-4 godziny. Pomarańczę i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców. Wrzucić korę cynamonu i goździki. Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Doprawić miodem. Dobrze schłodzić i przelać do szklanej salaterki lub dzbanka.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
60 min.

Kompot ze śliwek na zimę i nie tylko.
Kompot ze śliwek
Czas przygotowania:
60 min.

Szwedzkie danie weselne
Zupa z suszonych śliwek
Czas przygotowania:
40 min.

Ten kompot przypomina nieco świąteczny z suszu, ale jest zrobiony ze świeżych owoców, a przez to bardzo orzeźwiający.
Kompot z gruszek i śliwek
Czas przygotowania:
30 min.

smak dzieciństwa
Kompot z zielonych śliwek
Czas przygotowania:
30 min.

Jedno z tradycyjnych dań wigilijnych . Bardzo aromatyczny .
Wigilijny kompot z suszonych owoców najprostszy :
Czas przygotowania:
50 min.

Na dobre trawienie nie ma nic lepszego niż kompot z suszonych owoców. Oczywiście taki domowy, przygotowany bez drogi na skróty. Kompot z suszonych owoców najlepiej zrobić z owoców niesiarkowanych.
Kompot z suszonych owoców
Czas przygotowania:
40 min.

bogactwo witamin złapanych jesienią
Kompot z suszonych owoców
Czas przygotowania:
20 min.

Kompot z suszu - kompot wigilijny
Kompot wigilijny
Czas przygotowania:
30 min.

Jedno z tradycyjnych dań wigilijnych . Bardzo aromatyczny .