Kompot z suszonych owoców

bogactwo witamin złapanych jesienią

Dodany przez:

Kompot z suszonych owoców

Ciepłe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 8 plastrów suszonych jabłek
  • 6 suszonych moreli
  • 8 suszonych śliwek
  • 1 garstka rodzynek
  • 5 goździków
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier do smaku (niekoniecznie)

Przygotowanie

  1. Owoce umyć, zalać wodą (około 1,5 l), odstawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, dodać goździki i szczyptę cynamonu. Dosłodzić jeśli preferujecie więcej słodyczy:)
  2. Kompot po ugotowaniu, przelewam do drugiego garnczka. Do tego przydaje się gaza zwinięta na pół. W ten sposób unikniecie niepotrzebnych "farfocli".
śliwki rodzynki morele
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze