Kompot wigilijny z suszonych owoców

bardzo smaczny

Dodany przez:

Kompot wigilijny z suszonych owoców

Ciepłe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 opakowanie suszonych owoców, 400 gram
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • Cukier do smaku
  • 4 gożdziki
  • Szczypta cynamonu.

Przygotowanie

  1. Suszone owoce namoczyć w wodzie na 1-2 godziny, potem osączyć, zalać nową wodą i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, dodać sok z pomarańczy, goździki i sok z cytryny.
  2. Ugotować do miękkości owoców.
  3. Pod koniec posłodzić cukrem do smaku i dodać szczyptę cynamonu.
napoje cynamon cytryna pomarańcza suszone owoce goździki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze