kompot dyniowo- jablkowy

Smaczne i zdrowe

Napoje

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 158 głosów)

Składniki:

  • -ok. 2 kg dyni
  • -1 kwaśne jabłko
  • -5 goździków
  • -pół łyżeczki cynamonu
  • -łyżka rodzynek
  • -łyżka czerwonego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • sposób przygotowania
  • Pokroić dynię i jabłko w kosteczkę, włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody. Wrzucić goździki i rodzynki. Gotować 25-30 min, aż owoce będą miękkie. Przyprawić cynamonem i winem.
  • Podawać ciepły.
  • dodatkowe informacje
  • Do kompotu oprócz jabłka można dodać brzoskwinie, maliny. Będzie miał jeszcze lepszy smak.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 20 min.
Truskawkowy kompot
Bardzo dobry!!!

lenuta

Truskawkowy kompot