Kolorowy deser z galaretek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1.Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, przelać do wysokich szklanek bądź salaterek, zaczekać aż całkowicie stężeje.
2.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, zaczekać aż wystygnie. Ostudzoną zmiksować w wysokim naczyniu z serkiem waniliowym i wylać na galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki, zaczekać aż całkowicie stężeje.
3.Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, zaczekać aż wystygnie. Wylać na warstwę galaretki z serkiem, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Można podawać z owocami, należy jednak pamiętać, że świeże owoce ananasa i kiwi uniemożliwiają stężenie galaretki. Kolory galaretek można dowolnie zmieniać, w zależności od uznania.
Komentarze