Kolorowe szaszłyki z naleśnikami

Moje ulubione szaszłyki.

DeserySałatkiNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 154 głosów)

Składniki:

  • - ½ szklanki mąki
  • - 1 szklanka mleka
  • - 1 jajko
  • - szczypta soli
  • - 4 łyżki dżemu lub miód (do posmarowania naleśników)
  • - owoce np. morele, śliwki węgierki, winogron, kiwi, maliny;

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Z maki, mleka, jajka i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe, następnie usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Umyć owoce, pokroić na dość duże plasterki.
  • 3. Naleśniki posmarować dżemem lub cienką warstwą miodu i zwinąć, pokroić na 2-3 cm kawałki.
  • 4. Na drewniane szpadki nakładać na przemian kawałki naleśników i owoce. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy