6 nalesników ( ciasto tradycyjne, ale aby uzyskac kolor czerwony dodałam sól, paprykę słodką, chili i łyzeczkę koncentratu pomidorowego, kolor żółty - sól, curry i kurkuma, oraz naleśniki ziołowe- zioła prowansalskie, sól i pieprz czarny mielony)
opakowanie białego twarogu półtłustego,
2 łyżeczki chrzanu ( najlepiej nie śmietankowego)
2 łyżeczki mojonezu
sól pieprz
serek topiony
kilka kawałków papryki konserwowej,
kilka ogórków konserwowych
oliwki
kawałek sera
kawałek wędliny
Sposób przygotowania:
smażenie
Kolorowe roladki naleśnikowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przygotowujemy naleśniki. Robimy nadzienie. Twarożek rozcieramy widelcem z majonezem i chrzanem, solimy i pieprzymy do smaku. Na naleśniki układamy nadzienie twarozkowe i co kto lubi czyli kawałeczki papryki, ogórka, wędline, ser, oliwki ( aby nie było zbyt grubo). Ja na kilka naleśników rozsmarowałam tez miękkie serki topione i także ułozyłam warzywa konserwowe. Nalesniki zawijamy i kroimy na kawałki.
Komentarze