Kolorowe roladki naleśnikowe

Moja sylwestrowa przekąska, dobra tez na spotkania ze znajomymi.

ogórki konserwowepapryka konserwowaNaleśnikitwarożekPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 161 głosów)

Składniki:

  • 6 nalesników ( ciasto tradycyjne, ale aby uzyskac kolor czerwony dodałam sól, paprykę słodką, chili i łyzeczkę koncentratu pomidorowego, kolor żółty - sól, curry i kurkuma, oraz naleśniki ziołowe- zioła prowansalskie, sól i pieprz czarny mielony)
  • opakowanie białego twarogu półtłustego,
  • 2 łyżeczki chrzanu ( najlepiej nie śmietankowego)
  • 2 łyżeczki mojonezu
  • sól pieprz
  • serek topiony
  • kilka kawałków papryki konserwowej,
  • kilka ogórków konserwowych
  • oliwki
  • kawałek sera
  • kawałek wędliny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przygotowujemy naleśniki. Robimy nadzienie. Twarożek rozcieramy widelcem z majonezem i chrzanem, solimy i pieprzymy do smaku. Na naleśniki układamy nadzienie twarozkowe i co kto lubi czyli kawałeczki papryki, ogórka, wędline, ser, oliwki ( aby nie było zbyt grubo). Ja na kilka naleśników rozsmarowałam tez miękkie serki topione i także ułozyłam warzywa konserwowe. Nalesniki zawijamy i kroimy na kawałki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy