Kolorowe jajka

Ciekawe pomysł na podanie jajek nie tylko na Wielkanoc.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 154 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
  • -8 ugotowanych jaj
  • -4 łyżki majonezu
  • -łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • - koperek
  • -słodka papryka
  • NA SAŁATKĘ:
  • -5-6 listków sałaty
  • -świeży ogórek
  • -pomidory pokrojone w ósemki
  • -rzodkiewki
  • -krążki cebuli białej i czerwonej
  • NA SOS:
  • -2 łyżki oleju
  • -sok z jednej cytryny
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1. Jajka obrać ze skorupek, pokroić na pół. Wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem. Część masy żółtkowej wymieszać z majonezem, solą i pieprzem, kolejną część także z pietruszka, kolejna z papryką. Napełnić strzykawkę do napełniania tortów masa żółtkową i wypełnić nią połówki białek. Udekorować małymi gałązkami koperku i czerwoną cebulą.
  • 2. Poukładać jajka na dużym półmisku, w środku ułożyć liście sałaty i pozostałe składniki.Przygotować sos i polać nim sałatę.
  • Smacznego ! :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy