Kolorowe ciasteczka

Kruche ciasteczka, które nawet dzieci upieką.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 6 głosów)

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 1/2 Kasi,
  • 1 jajko,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • kilka kropel dowolnego aromatu;
  • trochę mąki do posypania stolnicy;
  • foremki o różnych kształtach do wykrawania ciastek;
  • Do dekoracji: lukier, pisaki cukrowe, posypka kakaowa

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Z wszystkich składników zagnieść ciasto i cienko rozwałkować na ok. 3-4mm. Wycinać ciastka. Ułożyć na blasze. Piec na złoto w 150*C z termoobiegiem przez ok. 10 min. Po upieczeniu wystudzone ciasteczka należy polać lukrem i udekorować posypką lub wzorkami zrobionymi pisakami cukrowymi.
deser ciasteczka kruche
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze