Koktajlowy półmisek wędlin z dodatkami

Koktajlowy półmisek wędlin z dodatkami

WędlinyPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 196 głosów)

Składniki:

  • - Salami węgierskie ZM Pekpol
  • - Polędwica ZM Pekpol
  • - Boczek z komina ZM Pekpol
  • - dodatki: jajka gotowane na twardo, gruszki, brzoskwinie, suszone śliwki, ser pleśniowy, oliwki, papryczki chili

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Stworzyć kompozycję wędlin z dodatkami. Ćwiartki ugotowanych jajek, kawałki brzoskwiń i suszone śliwki zawinąć w plastry salami, polędwicy, boczku i szynki (wcześniej np. boczek można podsmażyć na patelni do zarumienienia i podać na ciepło). Całość wyłożyć na półmisek i dodać według uznania inne dodatki takie jak ser pleśniowy, oliwki i papryczki chili.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy