Koktajlowy półmisek wędlin z dodatkami

Koktajlowy półmisek wędlin z dodatkami

Dodany przez:

Koktajlowy półmisek wędlin z dodatkami

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - Salami węgierskie ZM Pekpol
  • - Polędwica ZM Pekpol
  • - Boczek z komina ZM Pekpol
  • - dodatki: jajka gotowane na twardo, gruszki, brzoskwinie, suszone śliwki, ser pleśniowy, oliwki, papryczki chili

Przygotowanie

  1. Stworzyć kompozycję wędlin z dodatkami. Ćwiartki ugotowanych jajek, kawałki brzoskwiń i suszone śliwki zawinąć w plastry salami, polędwicy, boczku i szynki (wcześniej np. boczek można podsmażyć na patelni do zarumienienia i podać na ciepło). Całość wyłożyć na półmisek i dodać według uznania inne dodatki takie jak ser pleśniowy, oliwki i papryczki chili.
przekąska wędliny półmisek wędlin patera zimny bufet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy