Pyszny świeży koktajl z ananasa i soku jabłkowego.
Składniki:
ananas świeży 6 plastrów
sok jabłkowy 0,5 szklanki
czekolada gorzka - starta 1 kostka
płatki migdałowe 1 łyżka
jabłko 1 plaster
syrop klonowy 1 łyżeczka
Koktajl ananasowo-jabłkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Plastry ananasa (zostawiamy 1/2 plastra do dekoracji) i sok z jabłek wkładamy/wlewamy do malaksera, dodajemy 3/4 łyżeczki syropu klonowego i miksujemy.
Przelewamy do szklanki, której brzegi smarujemy resztą syropu klonowego i przyklejamy płatki migdałowe.
Gorzką startą czekoladą posypujemy koktajl i układamy na jego wierzchu resztę świeżego ananasa i kawałeczek czekolady.
Z plastra jabłka wycinamy serce foremką do ciastek i układamy na brzegu szklanki.