kokosowy_ryz_z_mango_na_deser

Kokosowy ryż z mango na deser :

Ocena:

4.48 (163)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Deser dla tych którzy lubią ryż na słodko . U mnie rodzina uwielbia ( ja nie koniecznie )

Składniki:

  • 10 dag ryżu
  • 1 ½ szklanki wody ( lub mleka )
  • 3 łyżeczki cukru
  • ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki przecieru z mango lub brzoskwini

Kokosowy ryż z mango na deser : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryż ugotować na sypko na wodzie z cukrem ( lub mleku ) . Podzielić na pół . Do jednej części dodać wiórki kokosowe i mleko kokosowe , chwilę podgrzewać w garnuszku mieszając aż wiórki nasiąkną mlekiem kokosowym i zmieszają się z ryżem . Druga część wymieszać z musem z mango ( lub brzoskwini ). Dwie filiżanki wyłożyć folia spożywczą . Na dno filiżanek kłaść warstwę ryżu z mango , na to ryż kokosowy, ryż z mango i na koniec ryż kokosowy . Przykryć talerzykiem , odwrócić tak by uformowany kopczyk ryżu wypadł na talerzyk, zdjąć folię . Udekorować . Podawać na ciepło lub zimno – jak kto lubi .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne