Kokosowy grillowany kurczak

Pierś z kurczaka z grilla z owocowo-miętowo-kokosowym nadzieniem.

Dodany przez:

Kokosowy grillowany kurczak

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 łyżki borówek do mięs i serów
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 20 listków świeżej mięty
  • sól do smaku
  • 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje, naciąć w środku tworząc kieszonki i oprószyć w środku pieprzem cytrynowym i solą. Listki mięty opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać je razem z wiórkami kokosowymi do borówek i dokładnie wymieszać. Przygotowane nadzienie nałożyć do kieszonek z mięsa, zabezpieczyć wykałaczkami. Tak przygotowane mięso posypać z obu stron przyprawą do kurczaka po staropolsku i grillować na rozgrzanym grillu na rumiano z obu stron.
mięso pierś z kurczaka mięta wiórki kokosowe borówki do mięs
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze