Kokosowy grillowany kurczak

Pierś z kurczaka z grilla z owocowo-miętowo-kokosowym nadzieniem.

dania mięsne

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 140 głosów)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 łyżki borówek do mięs i serów
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 20 listków świeżej mięty
  • sól do smaku
  • 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje, naciąć w środku tworząc kieszonki i oprószyć w środku pieprzem cytrynowym i solą. Listki mięty opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać je razem z wiórkami kokosowymi do borówek i dokładnie wymieszać. Przygotowane nadzienie nałożyć do kieszonek z mięsa, zabezpieczyć wykałaczkami. Tak przygotowane mięso posypać z obu stron przyprawą do kurczaka po staropolsku i grillować na rozgrzanym grillu na rumiano z obu stron.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy