Kokosowy chrust z czekoladą

nowa odsłona chrustu :)

DeseryfaworkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Ocena:

(średnia 4.53 z 181 głosów)

Składniki:

  • ciasto:
  • 3 żółtka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka wódki
  • 40g masła
  • 1 łyżka kokosu
  • polewa:
  • 2/3 kostki masła
  • 3 łyżki kokosu
  • 5-6 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao
  • odrobina wody
  • kokos do dekoracji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto.
  • Ciasto wałkujemy na bardzo cienkie, nożem wycinamy szersze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę.
  • Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko).
  • Polewa: masło roztapiamy w rondlu, dodajemy kokos, kakao i cukier - mieszamy do rozpuszczenia.
  • W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.
  • Chrust polewamy "czekoladą" i posypujemy kokosem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy