Kokosowe śnieżynki

Kokosowe śnieżynki na swiątecznym stole ucieszą dużych i małych domowników:)

Deserykokosanki

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 158 głosów)

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 ml kremówki
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • aromat kilka kropel: waniliowy śmietankowy lub rumowy wg upodaobań smakowych
  • 50 g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Podgrzewamy smietankę z masłem do rozpuszczenia masła, w naczyniu mieszamy wiórki z cukrem pudrem, wlewamy śietankę z masłem do wiórek. Formujemy kulki wstawiamy do lodówki na minimum 50 min.
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdobimy kulki lub zanurzam każdą na chwilkę w czekoladzie. Jeśli chcecie zanurzać, to proponuję zwiększyć ilość czekolady do 120 gram.
  • Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy