Kremówka kokosowa

Ocena:

4.53 (166)

  • 60 min.
Masło posiekać z mąką i cukrem.
Dodać proszek do pieczenia i jajka.

Składniki:

  • margaryna 1/2 kostka
  • cukier 1/2 szkl.
  • mąka 2 szkl.
  • jajka 2 całe
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • masa
  • mleko 1 litr
  • budyń 3 op.
  • placek kokosowy
  • jajka 2 całe
  • cukier 1/2 szkl.
  • wiórki kokosowe 200 g
  • masło rozpuszczone 1/2 kostka

Kremówka kokosowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło posiekać z mąką i cukrem.
  • Dodać proszek do pieczenia i jajka.
  • Wyrobić ciasto, rozłożyć je na płaskiej blaszce wysmarowanej tłuszczem.
  • Ugotować budyń i wyłożyć go na surowy placek.
  • Placek kokosowy:
  • Ubić białka, dodać cukier, żółtka, wiórki kokosowe i roztopiony tłuszcz.
  • Wyłożyć na budyń.
  • Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne