KOKOSANKI

Smaczne, szybkie i proste do zrobienia ciastka.

Deserypolewa

Czas przygotowania:
20 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 161 głosów)

Składniki:

  • 250 g wiórek kokosowych
  • ciasto:
  • 3 jajka
  • 1 szkl.cukru
  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 mała śmietana (200g)
  • olejek arakowy
  • polewa:
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 kostki margaryny
  • 4 łyżki kakao
  • olejek arakowy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ubić mikserem jajka z cukrem, ciągle miksując dodać śmietanę,
  • następnie mąkę, proszek do pieczenia i olejek i zmiksować. Ciasto wylać
  • do średniej formy wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 170 stopni C przez
  • około 40 minut.
  • Wszystkie składniki na polewę zagotować razem. Ostudzone ciasto
  • pokroić na małe kwadraciki(około 3cmx3cm), maczać w polewie i obtaczać w
  • wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy