kokosanki

miodowo-kokosowe niebo w gębie :)

Deserykokosankipolewa

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 208 głosów)

Składniki:

  • 3łyżki miodu,
  • 5dag masła
  • 20dag cukru
  • 2jajka
  • 1szklanka mleka
  • 40dag mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 opakowania wiórek kokosowych
  • polewa:
  • pół kostki masła,
  • 3/4 szklanki masła
  • pół szklanki mleka
  • 6łyżek kakao

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Miód, masło, cukier i 2 łyżki mleka rozpuścić, wystudzić.
  • Jajka rozbić z resztą mleka, dodać do wystudzonej masy miksować , dodać resztę składników (mąka, proszek do pieczenia) wymieszać, piec w 180stopniach ok 50min
  • Gotowe ciasto pokroić w kwadraty, kwadraty maczać w polewie, a potem obsypać wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy