kociołek meksykański

Pyszne i szybkie danie dla zapracowanych nadaje się do jedzenia zarówno z ryżem jak i ziemniakami.

dodany przez: lulka81

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 140 głosów)

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 papryka czerwona
  • koncentrat pomodorowy
  • pieczarki (opcjonalnie)
  • przyprawy: bazylia, czosnek, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Posiłek:

Kociołek meksykański - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulkę pokroic w kostkę, podsmażyć. Mięso doprawić, uformować małe kuleczki, podsmażyć razem z cebulą. Można dolać trochę wody i dusić kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki, paprykę i pomidory w puszce. Dalej dusić kilka minut aż papryka i pieczarki będą miękkie. Pod koniec dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy